Imprimare

Blocul operator si sectia de hemodializa a Spitalului Municipal Arad, reabilitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Au fost finalizate lucrarile de reabilitare si modernizare a blocului operator si a sectiei de hemodializa de la Spitalul Clinic Municipal Arad, devenit in urma reorganizarii sistemului sanitar aradean sectie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU). Valoarea investitiilor se ridica la aproximativ 47.000 de euro, dupa cum informeaza Agerpres.

"Investitia a vizat refacerea blocului operator conform normelor europene, cele doua sali de operatie fiind amenajate si echipate conform acestor norme. Reamenajarea blocului operator a costat aproximativ 20.000 de euro, valoare care include si aparatura medicala noua, finantarea fiind asigurata de Ministerul Sanatatii, impreuna cu Consiliul Judetean Arad", a declarat conf.univ.dr. Teodora Olaru, managerul general al SCJU Arad.

Sectia de hemodializa a fost dotata cu cinci pompe de dializa si cu tot atatea fotolii, toate noi, la standarde europene, valoarea investitiei fiind de 27.000 de euro.

"Reabilitarea si modernizarea sectiei Hemodializa este foarte binevenita, deoarece aparatura medicala a sectiei era veche, fiind uzata atat fizic, cat si moral, cei 27 de bolnavi cronici aflati, la nivelul judetului Arad, in Programul national de hemodializa, fiind tratati in ultima vreme la o clinica privata de profil", a conchis managerul general al SCJU.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Blocul-operator-si-sectia-de-hemodializa-a-Spitalului-Municipal-Arad_-reabilitate_16925/

lauff lautf laurf