Imprimare

Introducerea retetei electronice, amanata din cauza unor disfunctionalitati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor va fi introdus, experimental, la 1 iulie, reteta electronica urmand sa fie obligatorie din august, a declarat ministrul Vasile Cepoi, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, in urma discutiilor cu reprezentantii CNAS au reiesit anumite disfunctionalitati care trebuie rezolvate: "Daca lucrurile vor decurge cum trebuie atunci introducerea retetei electronice se va face de la 1 august, iar daca vor fi probleme se va amana introducerea".

De asemenea, in cadrul intalnirii cu reprezentantii CNAS, ministrul s-a interesat despre avantajele pe care le aduce implementarea acestui sistem atat pentru medicii prescriptori si farmacii, cat si pentru pacienti.

Reamintim ca dr. Vasile Cepoi a cerut reprezentantilor CNAS sa prezinte in regim de urgenta o informare cu privire la introducerea in sistem a retetei electronice.

Pe de alta parte, fostul director general al CNAS, dr. Dorin Ionescu, sustine ca softul pentru reteta electronica este functional inca de saptamana trecuta, insa reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu stiu sa-l foloseasca si sa dea acces medicilor de familie in sistem.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Introducerea-retetei-electronice_-amanata-din-cauza-unor-disfunctionalitati_16929/

lauff lautf laurf