Imprimare

Spitalul din Buftea a fost redeschis. La fel se va intampla acolo unde este necesar si sustenabil

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Orasenesc Maria Burghele din Buftea a fost redeschis. La ceremonia de redeschidere au fost prezenti atat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, cat si premierul Victor Ponta. Premierul Romaniei a explicat ca acolo unde se poate si acolo unde se dovedeste ca din punctul de vedere al standardelor de cost ca este necesar si este sustenabil, vor fi redeschise anumite unitati medicale.

"Aici la Buftea s-a spus si l-am rugat pe domnul ministru care a verificat, exista personal, existau dotarile necesare si, mai ales, exista nevoia extraordinara a oamenilor din zona - aflam acum ca nu doar a oamenii de aici, din zona, inteleg ca si din alte zone limitrofe - si nu pot decat sa spun ca sper ca am facut un lucru bun pentru foarte multi oameni, care vor avea nevoie de acest spital", a explicat Victor Ponta.

Pana in momentul de fata, au fost depuse cinci cereri pentru a se redeschide spitale. Acestea sunt trimise ministrului Sanatatii pentru verificari, dupa care, in functie de rezultate, unitatile spitalicesti vor fi redeschise.

"Sigur ca toate cererile pe care le primesc, le dau ministrului sanatatii si am incredere ca domnia sa, acolo unde, repet, exista posibilitatea, la modul real, si exista necesarul si necesitatea de a redeschide, o vom face, dar nu vreau sa ma angajez acum. Prefer, de fapt, sa nu ma angajez. De Spitalul de la Buftea n-am vorbit cu nimeni si n-am facut niciodata nici o promisiune si uite, a fost mai bine asa. Asa incat: nu promitem, dar acolo unde se va putea, o vom face", a mai adaugat premierul Victor Ponta.

Politicul nu are nicio legatura cu redeschiderea spitalului din Buftea

De asemenea, seful Guvernului a mentionat ca politica nu are nicio legatura cu redeschiderea spitalului din Buftea: "Aici, la Buftea, din cate stiu, nici nu avem candidat USL. Avem candidati de pe la toate partidele. Nu, n-a avut nici o legatura politica si nicio conotatie politica. Nu stiu care va fi rezultatul duminica, bun sau rau, dar stiu ca rezultatul pentru medicii care lucreaza aici, pentru asistenti, pentru restul personalului, si mai ales pentru pacientii care vor veni aici, e un rezultat foarte bun, si atunci sunt multumit. Cu ce o sa influenteze sau nu? O sa facem lucrul acesta cand putem si dupa 10 iunie, ca se termina, din fericire, alegerile si asta nu inseamna ca o sa ne oprim".

Nici Fondul Monetar International (FMI) nu poate solicita inchiderea unui anumit spital, fiind vorba de o decizie politica. "Imi aduc aminte cum am criticat cand eram in opozitie faptul ca se inchideau spitalele din anumite zone de obicei unde erau primari sau consilii judetene ale opozitiei si toate spitalele din Harghita si Covasna ramaneau deschise. Era o decizie politica. Este o mare durere pentru oamenii din Targu Mures ca Institutul de boli cardiovasculare a fost desfiintat ca unitate separata si integrat in spitalul judetean pentru niste interese de afaceri intre reprezentanti PDL si UDMR care inca se ocupa de partea de aprovizionare", a mai mentionat Ponta.

Spitalul Orasenesc Maria Burghele din Buftea se va finanta prin contractele pe care le are cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Potrivit lui Ponta, unitatea medicala va semna, cel mai probabil vineri, 8 iunie, contractul cu Casa de asigurari.

Amintim si ca Spitalul din orasul Victoria, judetul Brasov, inchis de Ministerul Sanatatii in aprilie 2011, a fost redeschis.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-din-Buftea-a-fost-redeschis.-La-fel-se-va-intampla-acolo-unde-este-necesar-si-sustenabil_16931/

lauff lautf laurf