Imprimare

MS lucreaza la un nou ordin de clasificare a spitalelor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In prezent se lucreaza la un nou ordin de clasificare a spitalelor, unde competenta sa fie definita pe criterii corecte, anunta Agerpres.

Conform sursei citate, vechiul act normativ nemultumeste pe toata lumea, dupa cum a precizat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

"Toata lumea e nemultumita de clasificare. Ministerul Sanatatii a elaborat un act normativ prin care a clasificat spitalele pe nivel de competenta, lucru care trebuia facut, dar din pacate criteriile utilizate pentru clasificare nu sunt cele corecte. in momentul de fata se lucreaza la un nou ordin de clasificare a spitalelor, unde competenta sa fie definita pe criterii mai corecte si atunci si clasificarea spitalelor va fi alta. Trebuie facut de asa maniera ca atunci cand un spital reuseste sa indeplineasca acele criterii, automat sa treaca la nivelul respectiv. Nu fortam noi nota, ca atunci cand spitalul a atins nivelul noi sa nu-l lasam sa fie de nivelul acela, ca nu ne convine din alte motive", a explicat Cepoi.

Ministrul Sanatatii a precizat ca s-a folosit drept criteriu principal pentru clasificare diversitatea specialitatilor dintr-un spital, lucru care nu este suficient si nu este nici corect.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-lucreaza-la-un-nou-ordin-de-clasificare-a-spitalelor_16937/

lauff lautf laurf