Imprimare

Cele mai grave cazuri de malpraxis din lume

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Atat medicii, cat si pacientii se tem de eventualele cazuri de greseli medicale care pot aparea pe parcursul unei interventii chirurgicale sau a unei sesiuni de tratament. Portalul realitatea.net a realizat un top al celor mai grave cazuri de malpraxis din intreaga lume.

Pe primul loc in clasament se afla cazul unui pacient care si-a pierdut organul genital la o simpla procedura de screening. Medicul trebuia sa spele organul intr-o solutie care sa contina de la trei pana la cinci procente de acid acetic. Probabil ca o concentratie de trei pana la cinci acid acetic nici nu ar fi fost atat de rea, insa, medicul a pus o concentratie de 72%. Este ca si cand ar fi aruncat organul genital in gura unui piranha, scrie cracked.com.

Un alt caz de acest gen este cel al medicului Francisco Javier Valentin y Ortiz din Mexic, care a reusit performanta de a-si priva pacientul de obiectul sexual la o simpla operatie de circumcizie. Bineinteles, tot la aceasta categorie este inclus si medicul Naum Ciomu a sectionat in mai multe bucati penisul unui barbat pe care il opera.

Un al caz socant este al medicului psihiatru Margaret Bean-Bayog, care a tratat un student ce se simtea singur. Anxios, studentul avea tendinte sociopate. Tratamentul l-a facut pe baiat sa creada ca psihiatrul ii este mama. Se pare ca medicul i-a scris cartonase pe care copilul trebuia sa le citeasca de 10 ori pe zi, pana ce a ajuns sa le creada. Pe cartonase scria: "Sunt mama ta si te iubesc si tu ma iubesti foarte mult". Familia copilului a dat in judecata medicul, dupa ce copilul s-a sinucis.

Dr. James Burt a operat multe femei la viata lui, desi reprezentantele sexului frumos nu i-au cerut asta. Burt a si scris o carte "The Surgery of Love", in 1975, in care sunt descrise interventiile pe care le-a facut. 2.000 de femei au beneficiat de serviciile sale. Acum, medicul are 12 procese in care este acuzat de malpraxis.

De asemenea, mai este si cazul din Wisconsin, unde psihiatrul Kenneth Olson a convins un pacient ca are 120 de personalitati separate. Pacienta avea personalitati de "rata" sau "drac". Medicul i-a mai spus pacientei si ca a exorcizat-o, pentru ca era mireasa lui Satan. Pentru cele 120 de personalitati medicul a taxat-o separat, nota de plata pentru tratament ajungand la 300.000 de dolari. Medicul Olson inca mai practica.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cele-mai-grave-cazuri-de-malpraxis-din-lume_16940/

lauff lautf laurf