Imprimare

CT si RMN noi la SJU Oradea, respectiv SJU Alba Iulia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic Judetean din Oradea are cel mai peformant computer tomograf din judetul Bihor, anunta Agerpres. Acesta a fost achizitionat printr-un proiect de cooperare transfrontaliera, suma alocata partii romane fiind de 703.000 de euro.

"Acest aparat modern aduce un plus de calitate serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea. in acest moment, avem toate cadrele medicale pregatite sa lucreze pe acest aparat, urmand ca saptamana viitoare, dupa efectuare masuratorilor, computerul tomograf sa fie pus in functiune", a spus, la inaugurare, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.

In Alba, pacientii nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru a efectua o investigatie RMN, aşa cum s-a intamplat in ultimii ani, odata cu semnarea unui contract de achizitie a unui asemenea aparat, de tip Siemens, de catre Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia.

Aparatul RMN va fi platit in 76 de rate din veniturile proprii ale Spitalului, valoarea acestuia fiind de peste 4,2 milioane de lei.

Investigatiile la noul aparat vor fi posibile din octombrie, urmand ca pacientii asigurati şi cei internati sa beneficieze de gratuitate, odata cu incheierea unui contract in acest sens cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CT-si-RMN-noi-la-SJU-Oradea_-respectiv-SJU-Alba-Iulia_16939/

lauff lautf laurf