Imprimare

Corpul C al Spitalului Judetean Vaslui, reabilitat si consolidat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Lucrarile la corpul C al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui au fost finalizate. Investitia de aproape 5,60 milioane de lei a fost alocata prin Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatiilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta – Componenta B: Reducerea riscului seismic, proiect implementat cu finantare dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si cofinantarea Guvernului Romaniei.

Corpul C este dispus pe patru niveluri si reprezinta nucleul de baza al activitatii spitalului, aici fiind concentrata toata activitatea medicala si de deservire - diagnoza, blocuri operatorii, sali de nasteri, tratamente si bloc alimentar, spalatorie, igienizare.

Mai exact, lucrarile au constat consolidarea cladirii in vederea asigurarii functionarii in conditii de siguranta si la intreaga capacitate. De asemenea, au fost revizuite si refacute instalatiile astfel incat, impreuna cu lucrarile de izolatie termica sa asigure temperaturile interioare, in conformitate cu normele sanitare de functionare armonizate cu reglementarile UE in domeniu.

SJU Vaslui a trecut prin 3 cutremure grave

Cladirea SJU Vaslui a fost construita in perioada 1971-1972 si a trecut, pana astazi, prin trei cutremure severe (in anii 1977, 1986 si 1990), in urma carora a suferit o serie de avarii care au determinat necesitatea efectuarii de lucrari de consolidare.

Unitatea medicala este cea mai mare din judet avand, in prezent, 893 de paturi. In primele patru luni ale anului, medicii de aici au depasit cu aproape 2.000 de cazuri numarul de internari.

Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) mai anunta ca Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului, in calitate de administrator de proiect si coordonator al lucrarilor, si beneficiarul obiectivului (Consiliul Judetean Vaslui, n. red.) au realizat o investitie care se aliniaza la standardele actuale sanitare, contribuind la cresterea gradului de siguranta a obiectivului in cazul producerii unor seisme majore.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Corpul-C-al-Spitalului-Judetean-Vaslui_-reabilitat-si-consolidat_16941/

lauff lautf laurf