Imprimare

Braila, exemplu in intocmirea strategiei nationale pentru dezvoltarea sistemului de sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi a declarat ca Braila poate fi luata ca exemplu in intocmirea strategiei nationale pentru dezvoltarea sistemului de sanatate si prevede ca in urmatorii doi-trei ani va deveni un centru medical de referinta la nivel zonal, transmite Agerpres.

"Dintre judetele vizitate pana acum in niciunul nu am gasit o astfel de implicare a autoritatii publice locale, a Consiliului Judetean in cazul de fata, la nivelul de aici. Am vazut investitii multe, dar am vazut si o strategie, o conceptie de dezvoltare a sistemului de sanatate, care m-a impresionat sincer si pe care o pot lua ca exemplu in intocmirea strategiei nationale pentru dezvoltarea sistemului de sanatate si in discutiile pe care le voi avea cu alte autoritati locale. Au stabilit niste obiective pe care le urmaresc cu consecventa si daca lucrurile merg asa in continuare, prevad ca in urmatorii doi-trei ani Braila sa fie un centru medical de referinta pentru aceasta zona", a afirmat Cepoi.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca in momentul in care s-a facut descentralizarea spitalelor a fost retinut in a se exprima daca este un lucru bun sau nu, dar modul in care arata spitalele de la Braila dupa preluarea lor de catre CJ i-a confirmat ca se poate si ca exemplul poate fi urmat si de alte judete.

Sanatatea a reprezentat 'prioritatea numarul unu in ceea ce priveste investitiile din judet in anul 2012', dupa cum a declarat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, iar programul pentru dezvoltarea sistemului de sanatate din judetul Braila are o strategie gandita pana in anul 2015.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Braila_-exemplu-in-intocmirea-strategiei-nationale-pentru-dezvoltarea-sistemului-de-sanatate_16949/

lauff lautf laurf