Imprimare

5 posturi deblocate in Brasov, din cele 600 necesare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a deblocat pentru Brasov doar cinci posturi din cele 600 cate ar fi nevoie, sustine directorul Directiei de Sanatate Publica, dr. Alexandru Balescu, citat de Agerpres.

Posturile sunt pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov.  "Un post din cele deblocate va fi pentru UPU, iar restul - vom stabili in zilele urmatoare, pentru ca toate sectiile au nevoie de personal. Numai de la sectia Oncologie au plecat, in ultimele luni, 6 medici si 18 asistente. Este o criza foarte mare de personal medical", a spus dr. Marius Neculoiu, managerul SCJU Brasov.

Sectia UPU a unitatii medicale are, in loc de 24 de specialisti, 10 medici care lucreaza in ture. Numarul cazurilor care se prezinta zilnic la UPU este de 260, sustine dr. Cristina Vecerdi, seful UPU.

Lipsa de personal medical este si la Serviciul de Ambulanta Brasov, dar Ministerul Sanatatii nu a aprobat niciun post pentru Brasov. "Lucram sub efectiv. Pe statul de functii, Serviciul de Ambulanta are 333 de posturi, din care sunt ocupate 271. Am avea nevoie de cel putin 10 asistenti medicali, medici, soferi. Avem 24 de posturi de medici din care doar 14 sunt ocupate, restul fiind blocate", a precizat David Levente, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta.

Posturile blocate stau si in calea redeschiderii punctului de lucru UPU din subordinea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta de la spitalul din Victoria, unde este nevoie de 19 cadre medicale. Aceeasi situatie se inregistreaza si la spitalul din Sacele, inchis de Ministerul Sanatatii in aprilie 2011, care nu se poate redeschide din cauza ca posturile sunt blocate, a mai spus seful Directiei de Sanatate Publica.

Solicitarile pentru cele doua spitale au fost inaintate Ministerului Sanatatii in luna martie. In plus, ultimele doua luni, 32 de cadre medicale din spitalele brasovene au plecat in strainatate sau la spitalele private din Brasov.

Situatia din Brasov nu este singulara. Din nefericire, spitalele din 27 de judete functioneaza fara a avea acoperite toate specialitatile, arata datele furnizate de catre Colegiul Medicilor din Romania.

Reamintim ca recent Guvernul Romaniei a aprobat deblocarea a 500 de posturi in sananate, din care insa 200 vor fi repartizate Institutului Regional de Oncologie Iasi si Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/5-posturi-deblocate-in-Brasov_-din-cele-600-necesare_16951/

lauff lautf laurf