Imprimare

OMS: Exista o tulpina de gonoree rezistenta la antibiotice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza asupra existentei unei tulpini de gonoree care este rezistenta la antibiotice. In cativa ani, boala va deveni rezistenta la orice forma de tratament care exista in prezent sustine un expert al institutiei, citat de Mediafax.

"Aceasta bacterie a devenit practic rezistenta la orice medicament pe care l-am folosit. Aici sunt incluse si antibioticele pe baza cephalosporinei, considerate ultima arma impotriva gonoreei. in cativa ani, aceasta va deveni rezistenta la orice optiune de tratament pe care o avem disponibila acum", a declarat medicul Manjula Lusti-Narasimhan, cercetator in cadrul departamentului de boli cu transmitere sexuala din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Institutia a dezvoltat un plan in vederea combaterii raspandirii acestei bacterii, care prevede constientizarea importantei tratarii in faze incipiente a acestei boli si dezvoltarea cercetarilor pentru descoperirea de noi medicamente.

Gonoreea afecteaza milioane de oameni in intreaga lume in fiecare an, iar daca nu este tratata poate cauza infectii ale uretrei sau colului uterin, inferilitate atat la barbati cat si la femei, complicatii in timpul sarcinii si chiar deces, in cazuri extreme. In unele situatii, copiii nascuti din mame netratate de gonoree pot suferi infectii oculare severe, care pot conduce chiar si la orbire.

In prezent, este a doua cea mai raspandita boala cu transmitere sexuala, dupa chlamydia. Potrivit OMS, in fiecare an mai mult de 106 milioane de oameni contracteaza aceasta boala.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-Exista-o-tulpina-de-gonoree-rezistenta-la-antibiotice_16955/

lauff lautf laurf