Imprimare

Sectia de chirurgie cardiaca de la Marie Curie ar putea fi deschisa saptamana asta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In aceasta saptamana sectia de chirurgie cardiaca de la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitala urmeaza sa fie deschisa, dupa cum a anuntat premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

"Deja l-am chemat pe managerul de la Spitalul de copii Marie Curie. Am vazut un articol pe un site de stiri despre copii care sunt dusi la operatie, vorbim de cardiochirurgie, sunt dusi cu avionul prin diverse tari si unii dintre ei nici nu mai ajung acolo, in timp ce avem in Bucuresti, facuta in special din donatii si din bani privati, o sectie de cardiochirugie la spitalul de copii si nu se deschidea pentru ca erau tot felul de blocaje birocratice. L-am chemat si pe seful Casei Nationale si pe ministru si sper ca saptamana viitoare o redeschidem", a declarat premierul Ponta.

Anul trecut, 100 de copii cu malformatii cardiace asteaptau sa fie operati in nou-infiintata sectie de cardiochirurgie pediatrica de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. Construita de patru luni, sectia ramane inchisa pentru ca managerul spitalului nu considera "prioritate" deschiderea departamentului in care mii de copii cu inima bolnava ar putea fi salvati.

"Sectia nu reprezinta o urgenta, ci supravietuirea spitalului", a declarat atunci dr. Catalin Gabriel Smarandache, managerul Spitalului "Marie Curie"."

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sectia-de-chirurgie-cardiaca-de-la-Marie-Curie-ar-putea-fi-deschisa-saptamana-asta_16956/

lauff lautf laurf