Imprimare

Obama, acuzat ca si-a organizat campania cu sprijinul companiilor farma

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Echipa presedintelui american Barack Obama a stabilit o colaborare neobisnuita cu industria farmaceutica. Asta pentru a asigura adoptarea reformei in domeniul asigurarilor medicale in 2010, dezvaluie documente facute publice de o comisie a Congresului, relateaza agentia France Presse, citata de Agerpres.

Republicanii din Camera Reprezentantilor au prezentat o serie de e-mailuri si alte note care arata ca administratia Obama si-a organizat campania media, in valoare de 150 milioane de dolari, pentru reforma sa in domeniul sanatatii, cu sprijinul unor companii importante din industria farmaceutica.

Documentele scot la iveala legaturi stranse intre administratia presedintelui Barack Obama si organizatia Pharmaceutical Research and Manufactures of America (PhRMA), care include cele mai mari companii farmaceutice din SUA.

Dezvaluirile apar in contextul in care Curtea Suprema a SUA urmeaza sa ia o decizie cruciala pentru viitorul legii in domeniul sanatatii, considerata una din reformele emblematice ale presedintelui Obama, cu cateva luni inaintea alegerilor in care va candida pentru un nou mandat.

Casa Alba a subliniat ca Obama si-a manifestat de la inceput dorinta de a discuta cu toate partile interesate, inclusiv cu industria farmaceutica. Presedintele SUA "a inteles ca lipsa dorintei de a lucra impreuna in problema respectiva a fost unul din motivele pentru care a luat un secol pentru a trece legislatia privind sanatatea", a declarat Dan Pfeiffer, purtatorul sau de cuvant.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Obama_-acuzat-ca-si-a-organizat-campania-cu-sprijinul-companiilor-farma_16961/

lauff lautf laurf