Imprimare

800 de sibieni au fost muscati de capuse

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproape 800 de sibieni au fost muscati de capuse de la inceputul anului si pana in prezent. Cel putin asa arata o statistica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU), cel mai mare spital de stat din judet, dupa cum informeaza Agerpres.

Cei 781 de pacienti tratati in SCJU au spus ca au fost muscati de capuse in special in municipiul Sibiu, dar si in alte localitati. In jumatate din localitatile din judetul Sibiu au fost gasite capuse, de catre inspectorii sanitari, in cele doua municipii si in alte 31 de orase, comune si sate limitrofe.

"Au fost identificate inca opt noi locatii, unde prezenta capuselor este evidenta, insumand la aceasta data, 31 de localitati limitrofe municipiul Sibiu si Medias si in zona Atel - Dumbraveni, Avrig - Arpas, Selimbar - Talmaciu, zona Saliste - Miercurea, zona Porumbacu - Scorei, Alma- smig, Nocrich - Altana, Loamnes - Ocna Sibiului", se arata intr-un comunicat de presa.

Specialistii au tratat cu substante o suprafata de peste 11.000 de metri patrati din Muzeul Astra, situat in Padurea Dumbrava, de la periferia municipiului Sibiu. Tot aici, au recomandat sa se tunda iarba de pe alti 9.000 de metri patrati.

Inspectorii sanitari au extins controalele si la proprietarii de animale.

"Au fost examinate clinic si s-au efectuat tratamente cu acaricide un numar de 654 bovine, 20.762 ovine, si 431 caini cu stapani cunoscuti in locatiile tinta, s-au efectuat 150 examene la laboratorul DSVSA Sibiu, pentru identificarea parazitiilor la animale si a fost verificata eficienta dezinfectiilor si a dezinsectiilor in 4 adaposturi de bovine si 8 saivane de ovine", se arata in comunicatul DSVSA.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/800-de-sibieni-au-fost-muscati-de-capuse_16965/

lauff lautf laurf