Imprimare

Cepoi: Legea Sanatatii a fost scrisa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au terminat proiectul privind reforma in domeniul Sanatatii. Documentul este scris si, in prezent, este supus atentiei partidelor politice, comisiilor de specialitate din Parlament, dupa care va fi analizat de catre Guvernul Romaniei.

"Pe data de 30 iunie va fi postat pe site spre dezbatere publica, timp de doua luni de zile - iulie si august - pentru ca in septembrie sa intre in dezbatere in Parlament si, evident, spre aprobare", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

In ceea ce priveste afirmatiile vicepresedintelui Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania (CFSMR), dr. Dan Peretianu, in legatura cu faptul ca noul proiect este identic cu actul aparut in decembrie 2011, ministrul sustine ca proiectul de lege sanitara a fost finalizat pe 11 iunie si nici macar dansul nu a apucat sa-l citeasca in totalitate.

"Este obiceiul nostru sa facem rost de tot felul de drafturi, asa cum s-a intamplat si cu primul priect, dar nu au nicio legatura ce ceea ce s-a intamplat. Va repet, cred ca in seara aceasta (11 iunie, n. red.) s-a finalizat primul draft", ne-a explicat dr. Vasile Cepoi in interviul video "Proiectul de lege a Sanatatii este scris. La sfarsitul lunii va fi pus in dezbatere".

Pachetul de baza asigura serviciile pentru riscurile majore

Pachetul de servicii medicale nu se defineste in lege, care cuprinde doar principiile pe care se bazeaza. Astfel, principiile care au rezultat in urma consultarilor sunt ca "riscul pentru care ne asiguram este riscul major si nu riscul minor".

"Acele servicii care acopera un risc minor vor fi trecute pe o lista negativa pentru a fi preluate intr-un sistem voluntar de asigurari, intr-un pachet suplimentar, ramanand ca in pachetul de baza sa asiguram serviciile pentru riscuri majore", sustine seful de la Sanatate.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cepoi_-Legea-Sanatatii-a-fost-scrisa_16967/

lauff lautf laurf