Imprimare

Primul om din lume vindecat de HIV

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un pacient supus unui transplant de celule stem este prima persoana din lume vindecata de virusul HIV, informeaza evz.ro.

In anul 2007, medicii au decis ca Timothy Brown are nevoie de un transplant de celule stem pentru a putea avea o sansa in lupta cu leucemia. Barbatul s-a vindecat dupa ce celulele stem primite de la donator aveau o mutatie genetica datorita careia a devenit imun la virusul HIV.

Conform sursei citate, metoda va fi aplicata si in cazul altor pacienti. Statisticile arata ca, la nivel mondial, 34 de milioane de oameni au virusul HIV.

2.500 de cazuri de infectie cu HIV au fost depistate in Romania in perioada 1992-2010. Cazurile au fost inregistrate in randul adultilor, 75% dintre persoanele infectate luand virusul prin contact sexual neprotejat.

Potrivit statisticilor, peste jumatate din totalul cazurilor de infectie s-a regasit in populatia generala de tineri, cu varste cuprinse intre 15-29 de ani. De asemenea, in ceea ce priveste distributia pe sexe, in Romania ponderile sunt sensibil egale.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-om-din-lume-vindecat-de-HIV_16970/

lauff lautf laurf