Imprimare

Tomograf performant, pus in functiune la SCJU Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad a primit un computer tomograf digital de ultima generatie, in valoare de peste 1,73 de milioane de euro. Investitia a fost facuta in cadrul proiectului transfrontalier "Teleradiologia transfrontaliera in judetele Csongrad- Arad", lansat in toamna anului 2011, anunta Agerpres.

Odata pus in functiune, noul computer tomograf va asigura servicii medicale prompte si performante, urmand sa permita obtinerea rapida a unor diagnostice precise si exacte.

"Am primit noul computer tomograf la finele saptamanii trecute, iar in aceasta saptamana sper sa reusim montarea lui. Insa punerea in functiune va putea fi facuta abia peste aproximativ o luna, dupa ce vor fi obtinute anumite avize, iar computerul tomograf va obtine autorizatia de functionare", a declarat conf.univ.dr. Teodora Olariu, managerul SCJU Arad.

Achizitionarea tomografului va permite obtinerea unor diagnostice rapide si exacte, datele urmand sa poata fi stocate si folosite ulterior pentru documentare medicala stiintifica. De acest proiect vor beneficia insa si medici, asistente, studenti si rezidenti.

"Proiectul derulat de SCJU Arad, impreuna cu Spitalul Judetean Csongrad, cu sediul in Mako, Ungaria, presupune dezvoltarea unei retele de telediagnostic, ceea ce se va traduce prin schimburi de experienta si informatii in domeniul medical, intre partea romana si partea maghiara. Totodata, in cadrul proiectului vor fi organizate si cursuri de formare profesionala, pentru personalul medical", a mai adaugat conf.univ.dr. Teodora Olariu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tomograf-performant_-pus-in-functiune-la-SCJU-Arad_16972/

lauff lautf laurf