Imprimare

Spitalul Orasenesc Bumbesti-Jiu, in curs de redeschidere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Procedura de redeschidere a Spitalului Orasenesc Bumbesti-Jiu este in plin proces de desfasurare, iar pana la redeschiderea unitatii mai este foarte putin, sustine primarul Constantin Bobaru, citat de Agerpres.

"Asa cum va spuneam si inainte de competitia electorala, procesul de redeschidere a spitalului de la Bumbesti-Jiu va continua, asta insemnand continuarea lucrului la documentele care vor sta la baza redeschiderii unitatii medicale, state de functii, organigrama. Tocmai de aceea am venit astazi la Targu-Jiu, ca sa discut cu domnul presedinte Ion Calinoiu si apoi cu domnul director de la Directia Publica de Sanatate Gorj, pentru a convoca medicii. Este important sa stim exact, nominal, ce medici se vor reintoarce la spitalul din Sadu. Vrem sa ii stim nominal. Pe joi sau vineri vom incerca sa ii convocam, alaturi de Ion Calinoiu. Daca vor ramane posturi vacante, vor fi completate. Am luat legatura cu o parte dintre cadrele medicale", a explicat primarul orasului Bumbesti-Jiu.

Numarul de paturi va fi mai mic decat era inainte de inchiderea spitalului din data de 1 aprilie 2011.

"Spitalul, dupa redeschidere, va avea un numar mai mic de paturi, asa cum am gandit noi organigrama. si numarul de angajati va fi un pic mai redus. Spitalul a functionat pana la 1 aprilie 2011 cu 128 de paturi si acum avem o propunere de 112 paturi. si pe zona de servicii va fi o schema de personal mult mai redusa. Pentru ca un numar de personal mai mare va insemna costuri mai mari. Noi ca primarie ne vom ocupa de investitii. Nu pot sa dau un termen concret al redeschiderii, cert este ca exista disponibilitatea ministerului pentru redeschiderea unitatii medicale", a mai spus Constantin Bobaru.

Sectia de Boli Infectioase a SJU Targu-Jiu, inaugurata

Inca o veste buna pentru sistemul sanitar gorjean. Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu a fost inaugurata.

"Am inaugurat un lucru bine facut. Faptul ca am avut fondurile necesare si reabilitarea facuta cu responsabilitate a facut posibila darea in folosinta a acestei sectii. Am evitat sa facem inaugurarea in timpul campaniei electorale, pentru ca nu am vrut sa se creada ca ne laudam, ca ne asumam merite. Valoarea investitiei a fost de 1,8 milioane de lei, contributia CJ Gorj a fost de 5% si restul de la Ministerul Sanatatii. Am reabilitat tot, farmacia are un alt sediu, modern, conditii foarte bune si in locul vechii farmacii vrem sa aducem dispensarul TBC si sa facem si un muzeu al personalitatilor medicale ale Gorjului", a explicat Ion Calinoiu presedintele CJ Gorj.

Potrivit managerului Spitalului Judetean Targu-Jiu, Vasile Stanculete, investitia face parte din cele trei mari realizari: "S-a facut o reparatie totala, capitale, zidurile care erau gata sa pice au fost consolidate cu plase de sarma. La mobilier nu am stat chiar asa de bine, din fortele proprii ale spitalului am luat noptiere pentru bolnavi si am modernizat si sursele de oxigen".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-Orasenesc-Bumbesti-Jiu_-in-curs-de-redeschidere_16975/

lauff lautf laurf