Imprimare

Studenti medicinisti premiati pentru proiecte de cercetare medicala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Centrul de Cercetari in Medicina de Inalta Performanta din Oradea a premiat luni 120 de studenti ai Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea, romani si straini, intr-o gala festiva pentru a le multumi celor care prin activitate extracurriculara au sustinut dezvoltarea conceptului medical stiintific, social si de voluntariat, informeaza Agerpres.

Numeroasele activitati ale studentilor din toti anii de studiu, incepand din primul pana in anul sase, atat de la specializarea Medicina, cat si Stomatologie si Farmacie, s-au desfasurat prin sesiuni de comunicari stiintifice, simpozioane, congrese, participari nationale si internationale si premiile obtinute de acestia au fost rasplatite, simbolic, intr-o Gala de premiere, organizata in Aula Magna, la trei ani de la infiintarea centrului pe langa Facultatea de Medicina si Farmacie (FMF) din Universitatea Oradea.

Festivitatea a fost prezidata de rectorul Universitatii Oradea, Constantin Bungau, decanul FMF, prof. univ. Gheorghe Bumbu, managerul general al Spitalului Clinic Judetean, dr. Gheorghe Carp, secretarul de stat in MS Florin Bodog si directorul centrului, conf. dr. Ligia Burta.

"Este un eveniment deosebit pentru ca se dovedeste ca la Universitatea din Oradea se promoveaza cercetarea nu numai la capitolul seniori, ci si la tinere sperante. Tinerii viitori medici, viitori farmacisti sau stomatologi au facut lucruri frumoase in ultima perioada din viata lor studenteasca. Cred ca vor ramane si cu amintiri de neuitat. Sunt posibilitati foarte mari de a integra pe mai departe acesti tineri in activitati de cercetare de care avem cu totii nevoie," a declarat rectorul Constantin Bungau.

Potrivit acestuia, in Universitatea Oradea se deruleaza 25 de proiecte de cercetare, iar numarul articolelor ISI este in continua crestere, tot mai multi autori fiind de la facultatea de medicina.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studenti-medicinisti-premiati-pentru-proiecte-de-cercetare-medicala_16978/

lauff lautf laurf