Imprimare

Peste 1.100 de candidati la examenul de primariat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A inceput examenul pentru obtinerea gradului de medic primar. In total, la editia din acest an s-au inscris 1.155 de medici, medici dentisti si farmacisti. Numarul este intr-o usoara scadere fara de anul 2011, cand s-au inscris in total 1.246 de candidati, cu 154 mai multi decat in 2010, cand au luat parte la examen 1.092 de medici si farmacisti.

Ca de obicei, detasat, cei mai multi medici au optat pentru specialitatea Medicina de familie si anume 145. Topul specialitatilor cu cei mai multi inscrisi continua cu Chirurgia generala, pentru care au optat 68 de medici, Medicina interna cu 50 de candidati si Cardiologia cu 49 de persoane inscrise. De asemenea, un numar destul de mare de medici (cate 45, n. red.)au ales sa-si dea primariatul in Psihiatrie si Radiologie-Imagistica medicala.

La polul opus, cate un singur candidat se prezinta la examen pentru specialitatile Medicina legala si Chirurgie dento-alveolara. Sunt cate doi medici inscrisi la Chirurgia cardiaca a veselor mari, Chirurgia cardiovasculara, Igiena, Medicina nucleara, Medicina sportiva si Neurologie pediatrica, in timp ce specialitati ca Chirurgia toracica, Geriatria si gerontologia, Ortopedia pediatrica si Sanatatea publica si Management sanitar au cate trei candidati.

Numarul exact de medici inscrisi la celelalte specialitati medicale si distributia lor pe fiecare centru universitar in parte sunt disponibile mai jos:

 

In ceea ce priveste presedintii de comisii, orele si locatiile centrelor de examinare, acestea pot fi descarcate AICI.

Examenul are loc in centrele universitare medicale care pot asigura conditiile de organizare si desfasurare a tuturor probelor prevazute. Candidatii vor fi nevoiti sa obtina la fiecare proba nota 8.00, aceasta fiind si media minima de promovare si confirmare in gradul profesional de medic/medic dentist/farmacist primar. Pentru specialitatea medicina legala nu se va sustine proba scrisa, se mai arata in publicatia de examen.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-1.100-de-candidati-la-examenul-de-primariat_16983/

lauff lautf laurf