Imprimare

54 de medici dentisti dau primariatul in acest an

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Incepe examenul pentru obtinerea gradului de medic primar. La specialitatile din domeniul medicinei dentare s-au inscris 54 de medici dentisti.

Cei mai multi candidati la sesiunea din acest a examenul de primariat au optat pentru specialitatea Stomatologie generala si anume 28 de persoane.

Un numar de 20 de medici s-au inscris la specialitatea Ortodontie si ortopedie dento-faciala, 5 au optat pentru Chirurgie orala si maxilo-faciala, in timp ce pentru specialitatea Chirurgie dento-alveolara s-a inscris un singur medic dentist.

Examenul pentru obtinerea gradlui de medic dentist in cele patru specialitati este sustinut in sapte centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Oradea, Tragu-Mures si Timisoara. In majoritatea cazurilor, sesiunea de eveluare a fost sustinuta astazi, in prima zi de primariat.

Exceptie face centrul Cluj-Napoca cu specialitatea Stomatologie generala, in cazul careia examenul are loc joi, 14 iunie, la sediul Disciplinei Reabilitare Orala, din Str. Victor Vabes nr.15.

Examenul la Ortodontie, saptamana viitoare in Oradea, Targu-Mures si Timisoara

Cei trei medici dentisti din Oradea si colegii lor din Targu Mures (5 la numar, n. red.) vor da examenul de primariat pentru specialitatea Ortodontie si ortopedie dento-faciala luni, 18 iunie.

Daca in Tragu-Mures, probele incep la ora 9.00 la Sediul Centrului Integrat de Medicina Dentara din cadrul UMF Tragu-Mures, in Oradea examenul va fi sustinut la ora 12.00, la Clinica Medicina Dentara a Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea.

In centrul universitar timisorean, cei sase medici inscrisi Ortodontie si ortopedie dento-faciala vor sustine examenul miercuri, 20 iunie. Si ei se vor prezenta in jurul pranzului la Clinica Pedodontie-Ortodontie din cadrul Facultatii de Medicina Dentara.

Examenul in centrul din Iasi se da in iulie

Pentru Chirurgie orala si maxilo-faciala, cei doi candidati din centrul universitar iesean vor sustine examenul luna viitoare. Mai exact, ei vor trebui sa se prezinte pe 2 iulie, la Clinica BMF, din cadrul Spitalului Clinic "Sf Spiridon" Iasi.

De asemenea, cei patru medici dentisti ieseni care au optat pentru Stomatologie generala vo da examenul pe 3 iulie, la Baza Clinica de Invatamant Stomatologic Iasi, din str. M. Kogalniceanu.

In total, la examenul de primariat din acest an s-au inscris 1.155 de medici, medici dentisti si farmacisti. Numarul este intr-o usoara scadere fara de anul 2011, cand s-au inscris in total 1.246 de candidati, cu 154 mai multi decat in 2010, cand au luat parte la examen 1.092 de medici si farmacisti.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/54-de-medici-dentisti-dau-primariatul-in-acest-an_16981/

lauff lautf laurf