Imprimare

O clinica din Danemarca recruteaza medici romani pe salarii de 7.000 de euro

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Clinica de Patologie Laboratory Centre din cadrul Spitalului din localitatea Sonderborg, sudul peninsulei Jutland (Danemarca), recruteaza medici romani. In prezent, este disponibil un post pentru un medic patolog al carui salariu de pornire in primele luni este de 7.000 de euro brut pe luna. Ulterior, in functie de calificare, experienta si functie, salariul medicului va fi majorat.

Conform Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), medicul va lucra intr-o unitate speciala de diagnoza si cercetare, cu accent pe diagnostice integrate, inclusiv patologie moleculara.

Departamentul, care deserveste patru spitale, este dotat cu echipament modern si laboratoare avansate, prevazute cu un LDM-microscop de disectie cu laser si GA- analize genetice. Drept urmare, unitatea sanitara cauta un medic patolog specializat in morfologie integrata, imunohisto/cytochemistry sau patologie moleculara cu experienta in domeniu.

Persoana selectata va face parte dintr-o echipa multidisciplinara de diagnostic, accentul fiind pus pe principalele categorii de cancer: de san, de plaman, de vezica biliara, prostata, cancer colorectal, metastaze, cancer de piele etc.

Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat, esentiala

Printre beneficiile oferite medicului selectat sa faca parte din echipa se numara si cursurile gratuite de limba engleza, asistenta in gasirea unei locuinte, asistenta la indeplinirea formalitatilor, la gasirea unui loc de munca pt. sot/sotie, gasire scoala pentru copii.

Aplicatia va fi intocmita in limba engleza, mai ales avand in vedere faptul ca a cunoaste limba la un nivel avansat este o conditie pentru candidati. Dosarul va cuprinde urmatoarele:

- CV
- scrisoare de intentie
- copia certificatului medical de specialitate
- cazierul judiciar original, scanat

Data limita pentru trimiterea aplicatiei, cu subiectul Application, pathologist consultant, este 6 iulie 2012, pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (nr. tel: +45 7418 2625 sau +45 2133 7908.).

Peste 3000 de CV-uri depuse de medici si asistenti medicali in luna mai

Doar in luna mai 2012, medicii si asistentii medicali din Romania au depus 3.000 de CV-uri pentru posturi in clinici din strainatate. ofertele angajatorilor in ceea ce priveste personalul medical romanesc sunt cu 50% mai numeroase decat in luna aprilie a anului curent.

Salariul mediu net in sectorul medical romanesc este de 1.260 de lei, in timp ce in strainatate salariile incep de la 2.000 de euro si pot ajunge la 6.000 de euro pe luna.

In domeniul sanatatii lucreaza 334.000 de persoane. In urma cu trei ani erau cu 60.000 mai multi.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-clinica-din-Danemarca-recruteaza-medici-romani-pe-salarii-de-7.000-de-euro_16987/

lauff lautf laurf