Imprimare

Fumatul, alcoolul si obezitatea nu influenteaza fertilitatea barbatilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Oricat de mult ar fuma si ar bea alcool, barbatii pot sa procreeze fara probleme, arata un studiu care a starnit controverse. Nici obezitatea nu le afecteaza fertilitatea, sustin realizatorii cercetarii, dupa cum informeaza adevarul.ro.

O echipa de cercetatori de la universitatile britanice Manchester si Sheffield a demonstrat ca stilul de viata al unui barbat nu influenteaza in niciun fel numarul si calitatea spermatozoizilor. Teoria lor este in contradictie cu recomandarile medicale actuale, potrivit carora barbatii infertili ar trebui sa renunte la fumat si la consumul de alcool pentru a-si creste sansele a avea copii.

„Rezultatele arata ca multe obiceiuri au prea putina influenta asupra calitatii spermei", a declarat dr. Andrew Povey, de la Universitatea Manchester, coordonatorul studiului.

Cu toate acestea, specialistii recomanda barbatilor sa aiba totusi grija la stilul de viata.

La realizarea studiului au participat 2.249 de barbati din 14 clinici de fertilitate din Marea Britanie. Cercetatorii britanici nu au analizat insa si ADN-ul spermatozoizilor. Studiile anterioare au aratat ca el poate fi afectat de fumat, de consumul de alcool si de alte obiceiuri nesanatoase.Spermatozoizii al caror ADN este lezat sunt mai putin capabili sa fecundeze ovulul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fumatul_-alcoolul-si-obezitatea-nu-influenteaza-fertilitatea-barbatilor_16986/

lauff lautf laurf