Imprimare

Casele de asigurari ar putea fi organizate in societati de asigurari de tip mutualist

Adaugat in Stiri din domeniul medical

"Reorganizarea caselor de asigurari in societati de asigurari de tip mutualist, dupa modelul celor din Belgia, reprezinta o solutie de viitor pentru evolutia sistemului public de asigurari", a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Printre propunerile facute in ceea ce priveste sistemul de asigurari de sanatate se mentine cea identificata in urma discutiilor cu factorii implicati, care a fost acceptata de majoritatea acestora, si anume un sistem competitiv intre asigurari de tip public si cel de tip comercial, de tip mutualist.

"Initial, era vorba ca aceste case de asigurari, care sunt institutii publice, sa ramana in continuare institutii publice si sa poata sa faca asigurari obligatorii si asigurari voluntare suplimentare. Dar este un lucru dificil de realizat din punct de vedere tehnic, avand in vedere faptul ca, daca fac asigurari voluntare, trebuie sa indeplineasca toate conditiile pe care le indeplineste un asigurator comercial. Acest lucru este greu de realizat si atunci ne-am gandit sa-l facem prin reorganizarea caselor de asigurari in societati de asigurari de tip mutualist, cum sunt cele din Belgia. Toate acestea presupun un proces indelungat, o serie de solutii tehnice, juridice, care sa poata fi puse in aplicare, insa asta ar fi o solutie de viitor pentru evolutia sistemului public de asigurari", a declarat dr. Vasile Cepoi.

Ministrul Sanatatii a participat la Conferinta Asiguratorilor din Romania. Medicul a prezentat noul proiect de Lege a sanatatii, despre care a spus ca trebuie finalizat pe 30 iulie, apoi va fi asumat de Guvern, dupa care va intra in dezbatere publica, iar in septembrie va fi trimis Parlamentului, spre adoptare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Casele-de-asigurari-ar-putea-fi-organizate-in-societati-de-asigurari-de-tip-mutualist_16991/

lauff lautf laurf