Imprimare

Peste 550 de bucuresteni muscati de capuse au ajuns la Institutul Matei Bals

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 550 de bucuresteni s-au prezentat la camera de garda a Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, de la inceputul lunii iunie. Toti acestia au fost intepati de capuse, sustin reprezentantii unitatii sanitare, citati de realitatea.net.

In intervalul 1-11 iunie, numarul pacientilor care s-au prezentat la medic dupa ce au fost muscati de capuse a fost de 553, dintre care 368 de adulti si 185 de copii.

Specialistii sustin ca intepatura de capusa este foarte periculoasa si netratata poate fi chiar fatala. Boala se desfasoara in diferite etape, care sunt fiecare caracterizate de simptome specifice: in prima faza eritem al pielii, stare de slabiciune, dureri de picioare si de maini, inflamarea glandelor limfatice sau simptome de gripa; in faza a doua pareze partiale, poliartrita, pericardita si nevrite precum si tulburari ale ritmului cardiac si in ultima faza a bolii, apar modificari ale creierului asemanatoare celor ce acompaniaza boli precum sifilisul sau scleroza multipla.

O statistica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu arata ca de la inceputul anului si pana in prezent, s-au prezentat la medic aproximativ 800 de persoane muscate de capuse.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-550-de-bucuresteni-muscati-de-capuse-au-ajuns-la-Institutul-Matei-Bals_16988/

lauff lautf laurf