Imprimare

SJU Sfantu Gheorghe ramane din iulie fara oncologi si diabetologi permanenti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgente (SJU) "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfantu Gheorghe va ramane, de la inceputul lunii iulie, fara medici permanenti in sectiile Oncologie si Diabetologie, anunta realitatea.net.

Medicul permanent de la Oncologie si-a anuntat plecarea la o clinica privata din Brasov, orasul sau de rezidenta, astfel ca la SJU Sfantu-Gheorghe va lucra cu program fractionat, de jumatate de norma. La sectia Diabetologie, unul dintre medici se afla in concediul de cresere a copilului, in vreme ce un altul prefera sa lucreze mai mult la cabinetul sau privat - avand contract cu Casa de Asigurari (CAS), venind in spital cateva ore pe saptamana.

"Este o situatie foarte grea, deoarece nu vom mai avea o continuitate normala a celor doua sectii. Aceste schimbari vor afecta oarecum pacientii de la Oncologie, inclusiv prin prisma medicamentelor eliberate prin Programul National, deoarece aici e nevoie de semnatura medicului specialist. Speram sa rezolvam cumva intreaga problema, dar este foarte greu, vorbind de bolnavi care au nevoie permanenta de servicii medicale", sustine Antal Almos, director medical SJU Sfantu Gheorghe, subliniind ca se spera la mentinerea tratamentelor de chimioterapie, astfel incat bolnavii de cancer sa nu fie nevoiti sa faca drumuri la Brasov.

Conducerea SJU Sfantu-Gheorghe a mai incercat sa atraga medici, insa fara succes, absolventii de Medicina indreptandu-se spre alte specializari. Potrivit reprezentantilor spitalului, anul trecut, la Universitatea din Targu Mures doar patru absolventi de medicina au ales sa se indrepte spre specializarea Oncologie.

In judetul Covasna sunt inregistrati in prezent 6.000 de bolnavi de diabet si alti 4.566 bolnavi de cancer, 4.000 dintre acestia din urma fiind sub tratament permanent.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SJU-Sfantu-Gheorghe-ramane-din-iulie-fara-oncologi-si-diabetologi-permanenti_17002/

lauff lautf laurf