Imprimare

Asistenta medicala gratuita, pentru rezidentii legali in Spania cu venituri de 100.000 euro pe an

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Persoanele care nu castiga mai mult de 100.000 de euro pe an si locuiesc legal in Spania vor avea acces gratuit la sistemul public de sanatate, chiar daca nu au cotizat niciodata la sistemul de asigurari de sanatate. Anuntul a fost facut de catre postul public de televiziune, duap ce Ministerul spaniol al Sanatatii a elaborat un proiect de aplicare a decretului privitor la inasprirea conditiilor pentru accesul la sistemul sanitar public. informeaza Agerpres.

Surse din cadrul Ministerului au explicat ca deocamdata este vorba de un proiect care a fost trimis executivelor regionale ale comunitatilor autonome spaniole spre analizare, si poate fi inca supus multor schimbari. In schimb, aceleasi surse au vrut sa arate faptul ca, prin acorduri speciale, asa cum este cel astfel schitat, nimeni nu poate ramane fara card de sanatate sau fara asistenta sanitara in sistemul public.

Noile masuri ii includ si pe strainii care pot dovedi ca locuiesc legal in Spania, insa ii exclud in continuare pe imigrantii ilegali, care nu vor mai primi asistenta sanitara gratuita prin intermediul serviciilor publice de la 1 septembrie, cu exceptia cazurilor de urgente si a nasterilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asistenta-medicala-gratuita_-pentru-rezidentii-legali-in-Spania-cu-venituri-de-100.000-euro-pe-an_17001/

lauff lautf laurf