Imprimare

PE cere controale de siguranta mai stricte pentru implanturile cu silicon

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Parlamentul European a adoptat o rezolutie in care propune un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte si trasabilitatea mai buna a produselor, precum si un sistem de autorizare inaintea intrarii pe piata a produselor respective, anunta Agerpres.

"Cazul PIP a aratat o lipsa de cooperare la nivel national si european si lipsa trasabilitatii materiilor prime folosite pentru echipamente medicale. De asemenea, acest caz a demonstrat esecul sistemului actual de certificare a conformitatii. Este esential sa tragem invataminte din acest caz de frauda si sa consolidam supravegherea si controalele de siguranta, precum si conditiile de intrare pe piata a acestor produse", arata rezolutia votata de eurodeputati.

Aproximativ 400.000 implanturi mamare produse de PIP au fost vandute in intreaga lume, ele fiind folosite mai ales in Franta, Marea Britanie, Franta, Spania si Germania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/PE-cere-controale-de-siguranta-mai-stricte-pentru-implanturile-cu-silicon_17005/

lauff lautf laurf