Imprimare

Rezidentiatul in Franta, interzis studentilor francezi care au absolvit medicina in Romania?

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Studentii francezi care invata la Universitatile de Medicina si Farmacie si la facultatile de profil din Romania, dar care au picat de doua ori examenul de admitere in tara nativa nu isi pot practica profesia, informeaza adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, in Monitorul Oficial din Franta a fost publicata o regula, un decret discret de numai cateva randuri, dar care este in vigoare incepand cu 10 august 2011.

Studentii respinsi in Franta prever sa vina in tari precum Romania, Belgia, Spania, Polonia sau Bulgaria pentru a studia.

„Dupa mai multe raspunsuri contradictorii, vrem intr-adevar sa fim stabiliti. Cei care au cazut de doua ori la concursul de admitere in Franta, si este cazul pentru majoritatea dintre noi, nu isi vor putea face rezidentiatul in Franta", declara Paul Vara, in al doilea an la medicina la Universitatea din Cluj-Napoca.

In prezent, examenul de rezidentiat pare pregatit special pentru studentii care au terminat facultati franceze.
„Cred ca este o masura de echitate. Nu este normal ca studentii sa evite sistemul gratie mijloacelor lor financiare", a explicat Djillali Annane, decan la Universitatea Paris Ouest si coordonator de studii pentru L'Ile de France.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rezidentiatul-in-Franta_-interzis-studentilor-francezi-care-au-absolvit-medicina-in-Romania__17009/

lauff lautf laurf