Imprimare

3 iesence ar putea ramane paralizate de la anticonceptionale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Trei tinere din Iasi ar putea ramane paralizate dupa ce au luat anticonceptionale si au facut tromboflebita cerebrala, anunta realitatea.net.

Tinerele au ajuns in stare grava la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, avand cu crize de epilepsie si paralizii. Au fost diagnosticate cu tromboflebita cerebrala, ceea ce inseamna ca un vas de sange important din creier fiind blocat din cauza unui cheag de sange.

"Un vas important venos din creier se blocheaza cu un cheag de sange. Inainte se inregistrau trei cazuri pe an. S-au inmultit cazurile cu tromboflebita cerebrala in randul tinerilor care folosesc anticonceptionale si asta ar trebui sa fie un semnal de alarma", suustine medicul neurochirurg Florin Gramada, purtatorul de cuvant al Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu.

Medicii sfatuiesc tinerele care iau anticonceptionale sa se prezinte de urgenta la medic daca au o durere de cap inexplicabila. In opinia specialistilor, administrarea de anticonceptionale trebuie sa se faca numai la recomandarea medicului de specialitate, iar pacientele au obligatia de a respecta dozele astfel incat sa evite aparitia acestei afectiuni, tromboflebita cerebrala.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/3-iesence-ar-putea-ramane-paralizate-de-la-anticonceptionale_17008/

lauff lautf laurf