Imprimare

Premiera in lume: A fost lansat primul Dictionar de Microbiologie Generala si Biologie Moleculara , la Satu Mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A fost lansat primul "Dictionar de Microbiologie Generala si Biologie Moleculara" din lume, in cadrul celui de-al IV-lea Congres International de Biologie Celulara de la Satu Mare, informeaza Agerpres.

Dictionarul cuprinde peste 10.000 de termeni, are peste 1.300 de pagini si a fost realizat de acad. Gheorghe Zarnea si acad. Octavian V. Popescu, la editura Academia Romana.

Acad. Maya Simionescu a spus ca prof. Gheorghe Zarnea a inceput la redactarea acestei lucrari unice in 1992 iar dupa 10 ani i s-a alaturat si prof. Octavian Popescu.

"La inceput nu am crezut ca va fi atat de complicat. Sper ca va fi util nu doar biologilor ci si medicilor", a spus co-autorul, Octavian Popescu.

Autorii arata in cuvantul introductiv ca este necesar un astfel de dictionar in conditiile in care stiinta avanseaza foarte mult la ora actuala: "Acest dictionar este rezultatul unei experiente de mai multe decenii in domeniile microbiologiei si biologiei moleculare si speram sa se dovedeasca util ca sursa de informare pentru toti cei interesati. Cu aproximativ 10.000 de termeni, dictionarul se adreseaza cercetatorilor din domeniile: microbiologie, biologie celulara, biochimie, biologie moleculara, biofizica, fiziologie, genetica si, in egala masura, biologilor, medicilor, cadrelor didactice si studentilor, oamenilor de cultura preocupati de cunoasterea si intelegerea biologiei contemporane".

Dictionarul costa 90 de lei si va fi gasit in librarii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Premiera-in-lume_-A-fost-lansat-primul-_Dictionar-de-Microbiologie---Generala-si-Biologie-Moleculara_-la-Satu-Mare_17013/

lauff lautf laurf