Imprimare

SJU Slobozia, primul spital judetean acreditat de CoNAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Slobozia a primit certificatul de acreditare al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). Unitatea a indeplinit, in urma evaluarii, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari, privind calitatea serviciilor oferite si siguranta pacientilor, fiind primul spital judetean acreditat din tara, informeaza Agerpres.

"Eu sper ca acest spital sa ofere servicii la nivel occidental. Chiar daca avem inca niste deficiente la circuitele privind miscarea pacientilor si a materialelor sanitare la nivelul blocului operator, acestea speram sa fie rezolvate in urmatorii doi ani. In rest, le-am rezolvat pe parcurs", sustine dr. Vasile Olaru, managerul unitati medicale.

Pentru acordarea acreditarii, au fost luati in calcul atat indicatori privind serviciile medicale, infectii nosocomiale, transfuzii, precum si evaluarea gradului de satisfactie si siguranta a pacientului.

"Stiu ca nu a fost, nu este si nu va fi usor pentru nimeni. A fost o perioada de munca asidua si le multumesc celor de aici ca si-au dat silinta pentru a ridica spitalul la acest nivel de acreditare. Incepand din decembrie 2011, echipa noastra de evaluare a venit aici sa constate calitatea serviciilor oferite. Suntem placut surprinsi ca, in perioada de recesiune, cu fonduri putine, s-a reusit si s-a ajuns la acest nivel de acreditare. Intr-un ciclu de cinci ani, dansii isi pastreaza acest nivel, dupa care, evident, vom reveni pentru o noua evaluare", sustine Valentin Petrache, directorul general al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor.

SJU Slobozia este subordonat Consiliului Judetean si asigura asistenta medicala completa de specialitate, preventiva, curativa si de recuperare a bolnavilor internati si ambulatoriu de pe teritoriul arondat, anul trecut fiind externati 21.617 pacienti.

In spital lucreaza peste 500 de cadre medicale specializate, peste 100 de medici specialisti, 400 de asistenti medicali, aici existand si un compartiment UPU modern, laboratoare clinice si de imagistica.

Urmatorul obiectiv care va fi inscris in portofoliul spitalului este dezvoltarea serviciului de ingrijiri paliative pentru pacientii cu boli amenintatoare de viata, pornind de la misiunea acestora "de a da viata zilelor cand zilele nu mai au viata". In plus, se va implementa si un sistem informatic integrat care va permite o fluidizare a modalitatii de lucru privind circuitul pacientului in spital, sistem care va fi pus in practica in maxim 3 luni.

SJU Slobozia este primul spital judetean acreditat din Romania, dar al noualea din tara.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SJU-Slobozia_-primul-spital-judetean-acreditat-de-CoNAS_17015/

lauff lautf laurf