Imprimare

Nou medicament generic, eficient in tratarea rinitei alergice si a urticariei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un nou produs farmaceutic destinat ameliorarii simptomelor asociate cu rinita alergica sau urticaria a fost lansat de compania Actavis. Substanta activa a medicamentului este desloratadina si poate fi gasit in farmacii sub doua forme de prezentare. De asemenea, este compensat 50% de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prezent pe lista B de medicamente compensate.

"Prin actiunea ei ampla asupra diverselor simptome si datorita excelentului sau profil de siguranta, desloratadina ocupa un loc important in randul optiunilor farmacologice disponibile pentru tratamentul rinitei alergice si al urticariei. In mod particular, actiunea prelungita pe durata a 24 ore si controlul eficient al simptomelor matinale transforma desloratadina intr-un instrument valoros pentru ameliorarea calitatii vietii pacientilor cu rinita alergica sau urticarie", se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Rinita alergica afecteaza o jumatate de miliard de indivizi la nivel mondial, respectiv 20-40% din populatia Europei, unul din cinci europeni suferind de o forma severa a acestei boli.

Urticaria este o afectiune ce apare la 15 – 20% din populatia globului,un sfert dintre aceste incidente fiind cronice4. Restrictionarea activitatilor zilnice, afectarea somnului, izolarea sociala, dificultatile emotionale, durerea sunt doar o parte dintre efectele care fac posibila o scadere a calitatii vietii pacientului cu urticarie, similara celei din boala cardiovasculara.

In prezent, portofoliul Actavis in Romania cuprinde medicamente care apartin principalelor clase terapeutice: sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfectioase, sistem digestiv si o gama in crestere de OTC-uri (medicamente eliberate fara prescriptie)

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nou-medicament-generic_-eficient-in-tratarea-rinitei-alergice-si-a-urticariei_17023/

lauff lautf laurf