Imprimare

Lixisenatida si insulina bazala tin sub control nivelul glucozei din sange

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In trimestrul IV din acest an va fi pusa pusa pe piata lixisenatida (Lyxumia), produs care in combinatie cu insulina bazala a ajutat pacientii cu diabet de tip 2 sa tina sub control nivelurile de glucoza din sange.

"Tratamentul cu insulina bazala si antidiabetice cu administrare orala controleaza deseori glicemia a-jeun si atinge obiectivele glicemice pentru diabetul zaharat de tip 2, dar unii pacienti pot avea nevoie de un tratament suplimentar pentru a raspunde si mai bine hiperglicemiei postprandiale. Aceste rezultate in ceea ce priveste lixisenatida sunt incurajatoare si ofera suport stiintific drept o posibila abordare pentru acesti pacienti", a declarat dr. Matthew Riddle din cadrul Departamentului de Endocrinologie, Diabet si Nutritie Clinica la Universitatea Health & Science din Oregon, Statele Unite.

Eficacitatea produsului, demonstrata prin doua studii

Eficacitatea medicamentului produs de compania Sanofi este demonstrat de doua studii. Atat studiul GetGoal Duo, cat si GetGoal-L au atins obiectivul principal de eficacitate in ceea ce priveste imbunatatirea controlului HbA1c cu o reducere semnificativa asociata a glucozei postprandiale (PPG).

"Datorita complexitatii obtinerii controlului diabetului zaharat de tipul 2, este important sa raspundem nevoilor tuturor pacientilor care nu ating nivelul tinta de HbA1c, in ciuda faptului ca au atins sau aproape au ajuns la nivele tinta ale glucozei in plasma a jeun (FPG) cu insulina bazala. Rezultatele studiilor GetGoal Duo 1 si GetGoal-L sunt incurajatoare si vom continua sa evaluam Lyxumia (lixisenatida) cu efectul sau de scadere pronuntata a glucozei postprandiale (PPG) pentru o posibila utilizare la persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2", a declarat Pierre Chancel, vicepresedinte senior al Diviziei Globale Diabet in cadrul Sanofi.

Rezultatele complete ale GetGoal, publicate in 2012

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a confirmat primirea cererii pentru autorizatia de punere pe piata depusa pentru lixisenatida in noiembrie 2011. Depunerea dosarului pentru aprobarea reglementara a lixisenatidei in SUA este asteptata in trimestrul 4 al anului 2012.

Rezultatele complete ale studiilor din programul GetGoal sunt planificate pentru publicare intr-un jurnal medical in cursul acestui an.

Programul clinic de faza III GetGoal ofera date cu privire la administrarea lixisenatidei la adultii care sufera de diabet zaharat de tip 2 tratati in monoterapie cu diversi agenti antidiabetici cu administrare orala sau in combinatie cu insulina bazala.

Cititi si: Control glicemic superior in diabet, prin initierea insulinei glargine dupa metformin

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lixisenatida-si-insulina-bazala-tin-sub-control-nivelul-glucozei-din-sange_17029/

lauff lautf laurf