Pacientii de la Psihiatrie si Pneumoftiziologie au cele mai mari durate optime de spitalizare
Timpul maxim pe care poti sa-l petreci in spital in regim hotelier a fost deja publicat. Ministerul Sanatatii foloseste informatiile despre noile durate de spitalizare pentru a evalua performantele manageriale ale unitatilor spitalicesti, cu referire la strategia nationala de rationalizare a spitalelor, anunta realitatea.net.
Valorile sunt medii aritmetice simple ale duratelor individuale de spitalizare ale fiecarui caz externat, in timp ce durata optima de reprezinta o variabila in calculul banilor pe care-i primeste spitalul, scrie nouzhd.ro.
Sectiile sanatoriale, Psihiatria si Pneumoftiziologia au cele mai mari durate optime de spitalizare, se arata in Ordinul comun al ministrului Sanatatii si presedintelui CNAS. Astfel, asiguratii au dreptul sa stea internati 120 de zile daca au fost diagnosticati cu tuberculoza multidrogrezistenta, 60 de zile este durata optima de spitalizare la sectii sanatoriale, 49 de zile - la Psihiatrie cronici, 37 de zile - la Pneumoftiziologie, 32 de zile - la Pneumoftiziologie pediatrica, 29 de zile - TBC osteo-articular, 28 de zile - la Recuperare Pediatrica.
La oricare din sectiile Hemodializa si Sterilitate-Infertilitate, durata optima de internare este de trei zile.
Daca asiguratul este pacient ORL copii, Oftalmologie, Obstetrica, Obstetrica-Ginecologie, Ginecologie, ATI, Toxicologie, are dreptul la patru zile de internare, respectiv cinci zile de spitalizare daca sunt pacientii uneia din sectiile: Chirurgie maxilo-faciala, Gineco-oncologie, Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, Chirurgie artroscopica, Pediatrie (si Recuperare pediatrica), Oncologie medicala, Neonatologie (nou-nascuti si prematuri).
Sursa: PaginaMedicala.ro