Imprimare

Un american din sapte nu avea asigurare medicala in 2011

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ un american din sapte (15,1% din populatia SUA) nu avea asigurare medicala in 2011, arata un studiu al serviciilor de sanatate americane, informeaza Agerpres.

Mai exact, 46,3 milioane de persoane nu aveau asigurare medicala in momentul in care au fost chestionate, 58,7 milioane (19,2%) nu aveau asigurare la un moment dat in anul ce a precedat interviul si 34,2 milioane (11,2%) nu erau asigurati de mai mult de un an, se mentioneaza in ancheta efectuata de Centrul de control al maladiilor (CDC).

Studiul a fost publicat in timp ce se asteapta o decizie a Tribunalului Suprem, cea mai inalta jurisdictie a tarii, privind o reforma a presedintelui SUA Barack Obama care face obligatorie asigurarea medicala. Aproximativ 7% dintre copiii cu varsta sub 18 ani nu aveau asigurare in momentul interviului, 27,9% dintre cei cu varsta intre 19 si 25 de ani, adica 8,4 milioane de persoane.

Numarul persoanelor fara asigurare medicala a scazut pe toate palierele de varsta in raport cu anul precedent, remarca studiul, care indica faptul ca persoanele fara asigure medicala au un nivel scazut de trai (40%), sunt hispanici, persoane fara studii si somerii. Cifrele mentionate se bazeaza pe sondaje efectuate in 32 din cele 50 de state americane.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-american-din-sapte-nu-avea-asigurare-medicala-in-2011_17034/

lauff lautf laurf