Imprimare

Ceaiul negru in cantitati mari predispune la cancer de prostata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ceaiul nu este chiar atat de benefic sanatatii barbatilor, arata ultima cercetare in acest domeniu. Oamenii de stiinta au analizat nu mai putin de 6.000 de barbati trecuti de varsta de 37 de ani si au constatat ca barbatii care consuma mult ceai negru sunt mult mai predispusi la cancer de prostata, informeaza evz.ro.

In pericol sunt cei care beau mai mult de sapte cani pe zi, caz in care riscul unui astfel de diagnostic este de 50%, comparativ cu cei care se limiteaza la doar trei cani.

Studiul a fost realizat, de-a lungul a 40 de ani, de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Glasgow. Doctorul Kashif Shafique a vrut sa studieze posibilele cauze ale cancerului la prostata, iar in 1970 a inceput sa analizeze si influenta teinei asupra organismului. S-a aratat ca din randul consumatorilor inraiti, 6,4% dintre acestia au dezvoltat, in ultimii 37 de ani, cancer la prostata.

Dr Shafique a precizat ca studiile anterioare nu au evidentiat o legatura directa intre consumul de ceai si cancerul de prostata.

"Nu stim, inca, daca ceaiul in sine este cel vinovat, ori daca consumatorii de ceai au un stil de viata mai sanatos, traiesc mai mult si ajung la varsta la care un diagnostic de cancer de prostata este comun", a recunoscut coordonatorul studiului, adaugand ca barbatii care obisnuiesc sa bea ceai consuma mai putin alcool, sunt mai putin expusi riscului de a fi obezi, iar nivelul de colesterol este in limitele normale.

"Chiar si cu aceste rezultate pozitive, studiul nostru a evidentia, cu certitudine, ca exista un risc mai mare de a dezvolta cancer de prostata in randul barbatilor care fac exces in consumul de ceai negru sau verde", a concluzionat dr. Kashif Shafique.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ceaiul-negru-in-cantitati-mari-predispune-la-cancer-de-prostata_17039/

lauff lautf laurf