Imprimare

Spitalul TBC Braila are 5 luni la dispozitie sa se mute intr-o alta cladire

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul TBC din Braila trebuie sa se mute in cel mult cinci ani intr-o alta cladire. Proprietarul cladirii in care functioneaza unitatea, Institutul Religios al Bisericii Catolice, care a revendicat si castigat in instanta imobilul, a refuzat, din nou, schimbul de imobile propus de Consiliul Judetean, care a oferit o alta cladire in locul celei in care se afla bolnavii de TBC, anunta Agerpres.

'Conform legii, putem ramane inca cinci ani in cladirea respectiva. Nu stiu cum vor putea folosi aceasta cladire cu alta destinatie, deoarece microbii sunt intrati in tencuiala si in caramizi. Ca urmare a faptului ca nu doresc nici sa faca reparatii la acest imobil, suntem in masura sa trecem aceasta cladire din public in privat si sa facem un proces verbal de transmitere a unei parti din imobilul, care are decizie de restituire. Nu putem sa transmitem unei alte persoane cladirea daca este in public", a declarat Nicu Filote, secretarul CJ Braila.

Institutul Religios al Bisericii Catolice a castigat in instanta, in 2007, dreptul de proprietate asupra acestei cladiri, care a functionat multa vreme sub denumirea de Pensionat de Fete 'Sfanta Maria".

Sora Angela, membra a Congregatiei Jezus filiala Braila, declara anul trecut, pentru AGERPRES, ca primele demersuri pentru revendicarea imobilului au fost facute inca din 1990, iar prima notificare oficiala catre Primaria Braila s-a facut in anul 2001. Cladirea disputata de Institutul Religios al Bisericii Catolice si Consiliul Judetean Braila este una de patrimoniu, construita in 1897 si este situata in Centrul Istoric al orasului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-TBC-Braila-are-5-luni-la-dispozitie-sa-se-mute-intr-o-alta-cladire_17038/

lauff lautf laurf