Imprimare

Numarul femeilor toxico-dependente insarcinate, in crestere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In Romania tot mai multe femei cu probleme de toxico-depenta raman insarcinate, au aratat specialistii prezenti la o conferinta ce a adus in discutie riscurile consumului de droguri la mama si la copil, informeaza Agerpres.

"Sunt din ce in ce mai multe persoane cu probleme de toxico-dependenta care raman insarcinate, in majoritatea cazurilor nedorind sa se intample asta (...) Metadona are foarte multe efecte benefice in stabilizarea mamei şi in creşterea şanselor ca nou-nascutul sa se nasca cat mai sanatos şi cu o greutate normala, dar poate sa apara sindromul de abstinenta in cazul celor care sunt in tratamentul de substitutie cu metadona", a declarat dr. Adrian Abagiu de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals.

Riscurile ca si copiii sa devina consumatori de droguri sunt ridicate. Printre afectiunile legate de consumul de alcool de catre gravide se numara sindromul alcoolic fetal, malformatiile congenitale si deficientele neurologice.

"In acest moment, in lume exista intre 155 şi 250 de milioane de oameni cu varste cuprinse intre 15 şi 64 de ani care folosesc substante psihoactive (...) in Europa, in acest moment, consumul de droguri ilicite este responsabil pentru pierderea a 2,4 milioane ani de viata prin moarte sau dizabilitati", a declarat Victor Olsavszky, reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-femeilor-toxico-dependente-insarcinate_-in-crestere_17045/

lauff lautf laurf