Imprimare

Medicii au rezolvat misterul omului care a murit de ras. El suferea de sindromul Q-T

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii au rezolvat misterul omului care a murit pentru ca a ras uitandu-se la serialul The Goodies, dupa ce nepoata barbatului era pe punctul de a sfarsi in acelasi mod. Este vorba de un sindrom rar, cunoscut sub numele de Q-T, informeaza realitatea.net.

Mama a doi copii, Lisa Corke, a suferit un atac cardiac care i-ar fi putut fi fatal. Femeia a fost, practic, in moarte clinica pentru aproape o ora. Ea a fost salvata dupa ce sotul ei i-a administrat un medicament si a chemat ambulanta. A fost dusa la spital, unde medicii i-au indus starea de coma pentru 36 de ore si au reusit sa-i puna un diagnosticul de sindrom Q-T.

Specialistii si-au dat seama de diagnostic dupa ce au citit istoricul medical al familiei sale si au constatat ca bunicul din partea tatalui era chiar Alex Mitchell, care a devenit un caz faimos dupa ce s-a constatat ca barbatul murise de ras uitandu-se la serialul The Goodies. Medicii au spus ca afectiunea este ereditara.

Sindromul Q-T este o tulburare de ritm rara, ereditara care apare la persoane fara alte afectiuni, care apare de obicei la copii si la adultii tineri. Cand se contracta, inima genereaza un stimul electric care poate fi inregistrat pe o electrocardiograma (ECG), producand un traseu caracteristic.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-au-rezolvat-misterul-omului-care-a-murit-de-ras.-El-suferea-de-sindromul-Q-T_17044/

lauff lautf laurf