Imprimare

Asociatii de diabet din Europa, America, Australia si Canada, reunite la Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintii Federatiilor Asociatiilor de Dietetica din Europa, Statele Unite ale Americii, Australia si Canada vor fi prezenti, la Targu Mures, la conferinta "Rolul dieteticianului in promovarea sanatatii si in sistemul de sanatate romanesc". Evenimentul va fi organizat in premiera in perioada 25-29 iunie, a anuntat, presedintele Asociatiei Romane de Nutritie si Dietetica (ARoND), Florina Daniela Ruta, citat de Agerpres.

Conferinta va fi prima actiune a nou infiintatei asociatii profesionale a dieteticienilor din Romania, care reuneste specialisti in nutritie si dietetica, precum si studenti specializati in aceste domenii. Pe langa expertii internationali, vor fi prezenti si peste 200 de studenti, masteranzi si practicieni in nutritie si dietetica din Romania.

Vor fi abordate teme legate de diabet, obezitate, boli renale, nutritie si mediu inconjurator, dar se va discuta si clarificarea rolului dieteticianului in sistemul de ingrijire a sanatatii, chiar daca profesia exista in Codul Ocupatiilor din Romania, dar nu este inca recunoscuta de Ministerul Sanatatii.
In toate celelalte tari din Uniunea Europeana profesia de dietetician are un rol bine definit, ca exista norme academice si profesionale, iar pe acest considerent recunoasterea acestei profesii din Romania nu poate fi tergiversata la nesfarsit, a mentionat Nicolae Dan, administratorul ARoND.

Asociatia va incerca sa elaboreze si un proiect denumit "SOS sanatatea targumuresenilor", in colaborare cu Inspectoratul scolar Judetean, legat de educatia alimentara, intrucat copiii sunt cei mai receptivi la informatii.

Printre scopurile asociatiei se regasesc atingerea standardelor profesionale europene a membrilor, promovarea unei alimentatii sanatoase, recunoasterea juridica a dieteticianului in Romania si promovarea statutului profesiei de dietetician.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asociatii-de-diabet-din-Europa_-America_-Australia-si-Canada_-reunite-la-Targu-Mures_17046/

lauff lautf laurf