Imprimare

Simpozion medical despre genetica, organizat de Scoala Sanitara Postliceala Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Elevii Scolii Sanitare Postliceale "Carol Davila" au luat parte la un simpozion medical care a adus in discutie teme de mare interes pe plan mondial in domeniul geneticii, inclusiv ultimele descoperiri ale cercetarilor in domeniu, de la proiectul genomului uman, la fertilizarea in vitro si pana la solutii oferite de terapia genica in vindecarea posibila a unor boli de natura genetica.

Un numar de 19 lucrari au impletit in mod ingenios problemele sanatatii mondiale cu problemele de genetica si embriologie, dezvoltand si extinzand anumite aspecte la specificul profesiei de asistent medical - “Ce sunt celulele stem”, “Fertilizarea in vitro”, “Designul genetic”, “Terapia genica”, “Boli cu transmitere heterozomal dominanta sau autozomal dominanta”.

Bolile genetice in patologia majora au o pondere ridicata

"Satisfactia unui profesor sta, pe langa obtinerea progresului scolar al elevului, si in interesul aratat de elevi disciplinei pe care acesta o preda la clasa. Sunt foarte multumita pentru faptul ca am primit peste 30 de lucrari, diverse ca tematica si foarte aplicate stiintific si bine documentate, din care am fost nevoita sa selectez numai cateva pentru prezentare, pentru a ne incadra in timpul alocat", a declarat prof. Nicoleta Oprea, coordonator al evenimentului.

Simpozionul a avut ca scop imbogatirea cunostintelor elevilor de anul I ai Scolii.

"Consider ca tema acestei sesiuni de referate este deosebit de importanta si utila pentru pregatirea elevilor nostri, avand in vedere ponderea majora a bolilor genetice in patologia umana. Diferitele maladii genetice prezentate, factorii mutageni care le produc si tipul de transmitere ereditara sunt cateva aspecte care au venit in completarea cunostintelor acumulate la clasa de elevi in domeniul geneticii umane. Totodata, ne-am gandit ca aceste prezentari pot contribui la cresterea responsabilitatii comunitatii fata de pacientii afectati de boli rare prin implicarea actorilor sociali din acest domeniu: pacienti, familii si specialisti", a declarat prof. Aurelia Sova, director adjunct al Scolii Sanitare Postliceale “Carol Davila”.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Simpozion-medical-despre-genetica_-organizat-de-Scoala-Sanitara-Postliceala-_Carol-Davila__17048/

lauff lautf laurf