Imprimare

Vaticanul solicita acces gratuit tratamente pentru bolnavii de SIDA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Vaticanul solicita acces gratuit la ingrijiri medicale si tratamente eficiente pentru bolnavii de SIDA din lume, incepand cu femeile, relateaza Agerpres.

"Persoanele lovite de virusul HIV trebuie sa fie ingrijite si ajutate. Biserica, prezenta in tarile cele mai lovite de SIDA, este foarte preocupata de aceasta drama a epocii noastre", a declarat cardinalul Tarcisio Bertone, la deschiderea lucrarilor unei conferinte internationale asupra bolii SIDA, initiata de Comunitatea Sant'Egidio de la Roma.

"Fata de aceasta tragedie, trebuie sa facem mai mult. Daca infectia loveste mai ales femeile, care sunt baza familiilor si a comunitatilor, atunci creste riscul prabusirii sociale in numeroase tari, mai ales in Africa. Boala femeilor, a copiilor si a barbatilor devine boala intregii societati. Trebuie sa permitem accesul universal la ingrijiri medicale. In numele Sfantului Parinte, doresc sa le dau voce bolnavilor care sufera si care nu au voce", a mai spus secretarul de stat de la Vatican.

La conferinta au participat reprezentanti din peste 20 de tari. Manifestarea a marcat implinirea a 10 ani de la crearea programului DREAM (Drug Resource Enhancement against Aids and Malnutrition).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vaticanul-solicita-acces-gratuit-tratamente-pentru-bolnavii-de-SIDA_17067/

lauff lautf laurf