Imprimare

Originea sclerozei laterale amiotrofice, necunoscuta in aproape 90% din cazuri

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In ultimii 16 ani nu s-a descoperit niciun tratament nou impotriva sclerozei laterale amiotrofice (SLA) si in aproape 90% din cazuri originea sa este necunoscuta, sustine medicul Antonio Guerrero, coordonatorul Grupului de studiu pentru boli neuromusculare din cadrul Societatii Spaniole de Neurologie, citat de Agerpres.

"Desi in ultimele decenii s-au inregistrat importante progrese in cunoasterea acestei maladii, SLA continua sa fie o boala incurabila. In ultimii 16 ani nu s-a descoperit niciun tratament nou si in aproape 90% din cazuri originea sa continua sa fie necunoscuta", explica dr. Antonio Guerrero.

Se estimeaza ca in Spania sunt aproximativ 2.500 de persoane afectate de SLA si in fiecare an se diagnosticheaza in jur de 900 de noi cazuri. Scleroza laterala amiotrofica este o maladie degenerativa a sistemului nervos, progresiva si incurabila, care ataca neuronii motori si poate duce la paralizie completa, potrivit sursei citate.

"In pofida faptului ca sunt in curs multiple teste cu diferite molecule si se fac studii de securitate cu alte terapii ca, de exemplu, cele cu celule susa, trebuie sa se avanseze in domeniul cercetarii pentru a se gasi alte medicamente care sa fie efective si pentru a se determina eficienta reala a altui tip de terapie", a mai adaugat medicul.

Desi medicii nu dispun inca de niciun tratament care sa permita vindecarea acestei boli, exista mecanisme care permit evitarea unei deteriorari excesive a calitatii vietii pacientilor.

"Exista tratamente pentru disfunctiile motorii si pentru multe alte simptome ale bolii", a declarat dr. Antonio Guerrero, adaugand ca "exista cazuri de persoane care traiesc cu aceasta boala de peste 30 de ani, cum este cel al omului de stiinta Stephen Hawking (foto)".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Originea-sclerozei-laterale-amiotrofice_-necunoscuta-in-aproape-90_-din-cazuri_17064/

lauff lautf laurf