Imprimare

Speranta de viata a barbatilor in UE, cu 6 ani mai mica decat a femeilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Barbatii din Uniunea Europeana au o speranta de viata in medie cu 6 ani mai mica decat femeile, transmite Agerpres.

"La nivelul Uniunii Europene exista diferente inacceptabile in privinta sperantei de viata intre barbati si femei. Dar si intre barbatii care traiesc in anumite orase si cei care traiesc in alte zone. Mai mult, in cazul orasului Glasgow, exista o diferenta uriasa, de aproape 30 de ani, intre speranta de viata a barbatilor din vestul orasului, fata de cei din est", a declarat profesorul Ian Banks, presedinte al European Men's Health Forum.

Primul studiu pan-european despre sanatatea barbatului, publicat la sfarsitul anului trecut, arata o situatie alarmanta in privinta starii de sanatate a barbatilor din Uniunea Europeana. Astfel, potrivit cercetarii, speranta medie de viata in UE, pentru barbati, este de 76,1 ani, fata de 82,2, la femei.

Un numar de 700.000 de barbati mor anual din cauza cancerului, 300.000 ca urmare a unui infarct si 180.000 din cauza unui accident vascular cerebral.

630.000 de barbati din grupa de varsta activa (15-64 de ani) mor anual in UE, comparativ cu numai 300.000 de femei. Barbatii se imbolnavesc mai repede de cancer decat femeile si mor mai devreme din cauza acestei boli.

In 23 dintre tarile UE, rata deceselor prin boli cronice de ficat, ca urmare a consumului de alcool, la barbati, este dubla fata de femei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Speranta-de-viata-a-barbatilor-in-UE_-cu-6-ani-mai-mica-decat-a-femeilor_17069/

lauff lautf laurf