Imprimare

Primul copil iesean, nascut prin programul national de fertilizare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un baiat cu o greutate de aproape trei kilograme este primul copil nascut la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie "Cuza Voda" din Iasi, prin programul de fertilizare in vitro si embriotransfer derulat de Ministerul Sanatatii, anunta Agerpres.

"Copilul a fost nascut aseara (miercuri, n. red.) in jurul orei 21. Scorul APGAR este 9-10. Atat mama, cat si nou nascutul sunt bine. Pacienta a apelat la centrul nostru dupa ce timp de mai multi ani a urmat mai multe tratamente pentru a ramane gravida, totodata apeland la specialistii de la mai multe centre", a declarat prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Cuza Voda".

La Iasi, au fost depuse 80 de dosare prin programul de fertilizare in vitro si embriotransfer, in 20 dintre cazuri in care dosarele au fost aprobate sarcinile sunt in curs de evolutie, iar alte 53 de dosare sunt in curs de evaluare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-copil-iesean_-nascut-prin-programul-national-de-fertilizare_17055/

lauff lautf laurf