Imprimare

Grau Intreg, painea pentru sanatatea pacientilor tai

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Produs revolutionar in Romania, painea Grau Intreg pastreaza toate beneficiile naturale ale graului integral, cu continut ridicat de fibre, minerale si antioxidanti.

In comparatie cu painea alba, pe baza de faina din boabe de grau decorticate, painea Grau Intreg are:

  • de 6 ori mai multe fibre
  • cu 15% mai putine calorii
  • de 5 ori mai multe vitamine naturale

Conform buletinului de analiza de la ICA Research - Bucuresti din septembrie 2011, painea Grau Intreg contine:

  • fibra totala 11.48g/100g produs;
  • sarea 0.62%;
  • Na 350.24mg/100g produs
  • Glucide: 39g/100 g produs

Cerealele integrale, un  rol important intr-o alimentatie sanatoasa

Consumul de fibre naturale din painea produsa din faina integrala este esential intr-o alimentatie sanatoasa si cel mai cunoscut efect preventiv tine de sanatatea colonului. 40 de studii despre cancere si polipi colonici au demonstrat ca riscul mediu al aparitiei acestor boli este cu 34% mai mic pentru cei cu o alimentatie sanatoasa, bogata in fibre.

Cerealele integrale si painea produsa din ele, fara E-uri si fara conservanti sunt recomandate de nutritionisti la nivel mondial pentru o alimentatie echilibrata si sanatoasa.

Care sunt beneficiile painii Grau Intreg

Painea Grau Intreg are un continut ridicat de fibre insolubile, minerale si vitamine (B3, B6, acid folic etc) si include cu pana la 15% mai putini carbohidrati in comparatie cu alte tipuri de faina integrala. Din acest motiv, painea din cereale integrale contribuie semnificativ la controlul greutatii si la prevenirea obezitatii.

Painea Grau Intreg este recomandata si copiilor, care au risc mai scazut de diabet zaharat si obezitate atunci cand consuma paine produsa din faina integrala, dar si celor care vor un aport important de fibre in dieta: Grau Intreg are mai mult de 10 grame de fibre. Necesarul zilnic de fibre pentru o alimentatie sanatoasa variaza intre 25 si 35 grame.

Beneficiile painii Grau Intreg merg dincolo de partea de nutritie si diabet, consumul de grau macinat integral scade si riscul aparitie bolilor de inima cu 25-36%, potrivit cercetarilor publicate in SUA, in "Healthy Study" (2007).

Consumul de paine din cereale integrale reduce si riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip II cu pana la 31%, arata studiile de specialitate. Faina integrala folosita in productia Grau Intreg este responsabila si pentru reducerea riscului de aparitia a accidentelor vasculare cerebrale si a obezitatii.

Fara E-uri si fara conservanti, painea Grau Intreg din faina integrala de grau este produsa folosind tehnologia "7 Spice", membru al grupului Vel Pitar, ce garanteaza pastrarea a 100% din beneficiile nutritionale ale graului integral: de la invelisul bogat in fibre si endospermul cu continut ridicat de carbohidrati si proteine, pana la germenele de grau, ce ofera antioxidanti si vitamine.

Noua gama Grau Intreg

Noile produse de panificatia din gama Grau Intreg ofera aceleasi beneficii pentru sanatate oferite de faina integrala de grau, in mai multe forme.

Succesul Grau Intreg franzela, probabil cea mai sanatoasa paine din Romania, a dus la diversificarea gamei Vel Pitar cu Grau Intreg rotunda, Grau Intreg cu seminte si Grau Intreg toast.

 

Autor: Velpitar

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Grau-Intreg_-painea-pentru-sanatatea-pacientilor-tai_17074/

lauff lautf laurf