Imprimare

Prof. Bogdan Marinescu: Preventia bolilor aparatului reproducator, un lucru important!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Infertilitatea, un fenomen ingrijorator care tinde sa ameninte natalitatea la nivelul intregii planete, a fost unul dintre subiectele pe larg dezbatute in cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, eveniment ce s-a desfasurat in perioada 14-16 iunie 2012, la Casa Universitarilor din Bucuresti.

Infertilitatea este o afectiune care este inclusa in categoria bolilor de catre Organizatia Mondiala de Sanatate si o problema care afecteaza tot mai multe cupluri, 6 din 10 cupluri avand probleme in a concepe un copil.

"Lumea a inceput sa se preocupe de aceasta tema, insa cel mai important lucru este preventia bolilor aparatului reproducator si ca pacient sa reusesti sa iti dai seama ce te-ar putea impiedica in conceperea unui copil. Tratamentul infertilitatii incepe cu o discutie si se termina cu fertilizarea propriu-zisa", a declarat prof. dr. Bogdan Marinescu, presedintele Societatii Romane de Obstetrica-Ginecologie.

Rata de 32,2% de sarcini reusite la Spitalul Panait Sarbu

In Departamentul de Reproducere Asistata din cadrul Spitalului Panait Sarbu exista o rata de 32,2% de sarcini reusite.

„Asociatia a vorbit pentru prima data oficial despre necesitatea tratarii infertilitatii. Un cuplu din sase de varsta reproductiva este afectat de infertilitate. Procedura de fertizilare este partial finantata. Analizele si medicamentele sunt platite de pacient. Pacientii, chiar si cei inclusi in program platesc. in ceea ce priveste campaniile de preventie, acest lucru este foarte important, avem nevoie de campanii care sa aminteasca faptul ca nu se mai fac copii la 40 de ani", a continuat Nicoleta Cristea-Brunel, fondatorul Asociatiei S.O.S Infertilitatea.

Desi infertilitatea este vazuta ca o problema feminina, mai mult de jumatate din cazurile de infertilitate sunt cazuri de infertilitate masculina.

Conferinta Nationala a Pacientilor a adus in atentia participantilor si problema impactului psihologic produs de infertilitate.

“Infertilitatea aduce multe probleme psihologice, iar cuplurile nu prea merg la psiholog, insa rolul acestuia este foarte important. Un ajutor specializat se impune in astfel de cazuri. Dorim sa initiem campanii de informare pentru prevenirea infertilitatii", a conchis lector. dr. Simona Maria Vladica.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Bogdan-Marinescu_-_Preventia-bolilor-aparatului-reproducator_-un-lucru-important__17079/

lauff lautf laurf