Imprimare

Aproximativ 50.000 de britanici folosesc steroizi in fiecare an

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul barbatilor care utilizeaza steroizi in fiecare an pentru a arata cat mai bine este in continua crestere. Asta in ciuda legislatiei care interzice utilizarea lor in anumite tari, relateaza evz.ro.

Jurnalistii de la Mirror au realizat o ancheta conform careia aproximativ 50.000 de britanici folosesc steroizi anual. Legislatia din Marea Britanie interzice folosirea acestor substante, insa nu si detinerea lor, iar pretul unei injectii, in salile de sport, costa aproape 2 lire sterline.

"Este o bomba cu ceas pentru noi. E usor sa ajungi la steroizi si mult mai ieftini, iar tot mai multi barbati vor sa aiba muschi", spune terapeutul David Smallwood.

Se pare ca steroizii dau dependenta si conduc la o boala psihica numita bigorexie. Aceasta afectiune le induce celor care folosesc steroizii senzatia ca inca nu au muschii destul de dezvoltati si ca ar trebui sa continue sa ia substante care sa ii ajute.

Un exemplu il reprezinta cazul lui Tim Lawrence, care dupa ce a inceput sa ia constant steroizi a suferit de artrita si a avut nevoie de o interventie chirurgicala pentru extirparea unui chist.

Un alt caz celebru si incheiat tragic este cel al fostului Mister Irlanda, Seamus Warrington, care a murit la doar 32 de ani.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproximativ-50.000-de-britanici-folosesc-steroizi-in-fiecare-an_17081/

lauff lautf laurf