Imprimare

Dr. Serban Bradisteanu, anchetat penal de DNA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Procurorii au inceput urmarirea penala fata de medicul Serban Bradisteanu pentru infractiunea de favorizare a infractorului, savarsita in legatura directa cu fapte de coruptie, in cazul presupusei tentative de sinucidere a fostului premier Adrian Nastase, informeaza realitatea.net.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de trei ofiteri de politie si fata de un medic, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului savarsita in legatura directa cu fapte de coruptie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se refera la ingreunarea executarii pedepsei aplicate de catre inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase", se arata intr-un comunicat al DNA.

Dr. Serban Bradisteanu a facut parte din echipa care l-a operat pe Adrian Nastase. Medicul a fost si in comisia care a evaluat, luni, starea de sanatate a lui Nastase.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, marti, dupa sedinta CSM, ca ancheta DNA in cazul Nastase vizeaza modul in care politistii au pus in aplicare decizia de condamnare a fostului premier, dar si documentele medicale emise in acest caz, existand o suspiciune legata de diagnosticul pus de medici lui Nastase.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astarastoae, condamna decizia procurorilor DNA de a-l ancheta penal pe dr. Bradisteanu.

"Cat timp nu este niciun element medical care sa infirme diagnosticul stabilit de echipa de medici, chemarea si inceperea urmaririi penale de DNA numai pe baza unor suspiciuni arata ca ne intoarcem la o mentalitate comunisto-ceausista, in care medicii beneficiau de prezumtia de nevinovatie in orice act medical. Chemarea (la DNA, n. red.) dr. Bradisteanu poate fi interpretata si ca o incercare de presiune asupra medicilor care vor face expertiza la acest caz", a explicat prof.dr. Vasile Astarastoae, citat de hotnews.ro.

Totodata, a fost chemat la DNA si prof.dr. Ioan Lascar, care s-a ocupat si el de fostul premier Adrian Nastase. Prof. Lascar a facut parte din Comisia multidisciplinara care a evaluat, luni, starea de sanatate a lui Adrian Nastase. In urma evaluarii, s-a stabilit ca decizia privind eventualul transfer la spitatului penitenciarului Rahova sa fie luata dupa ce o Comisie a Institutului National de Medicina Legala il va consulta pe fostul premier.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr.-Serban-Bradisteanu_-anchetat-penal-de-DNA_17084/

lauff lautf laurf