Imprimare

Un chirurg roman a inventat un dispozitiv pentru aspiratia chisturilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pacientii care sufera de chist hidatic hepatic sau ovarian s-ar putea vindeca, ajutati fiind de un dispozitiv de aspiratie a chistului, transmite Agerpres.

Medicul Dan Sabau (foto), seful sectiei Clinice de Chirurgie II din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu este inventatorul dispozitivului, care deocamdata a fost lansat sub forma de prototip.

"Acest premiu ma onoreaza si reprezinta o incununare a eforturilor sistematice pe care le-am facut pentru dezvoltarea unor astfel de aparate. Mai mult, este un mare castig de imagine pentru Sibiu si pentru medicina din acest oras, intrucat demonstreaza ca exista preocupare pentru dezvoltarea tehnicilor medicale, in folosul pacientilor", a declarat prof. dr. Dan Sabau.

Medicul a obtinut medalia de aur la Salonul Cercetarii, Inventicii si Transferului Tehnologic Inventica de la Iasi. Juriul international a fost format din specialisti din Marea Britanie, Croatia, Ucraina, Spania, Iran, Malaesia, Coreea de Sud, Rusia si Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-chirurg-roman-a-inventat-un-dispozitiv-pentru-aspiratia-chisturilor_17086/

lauff lautf laurf